Nova 150 erősítő

 

Újragondolt integrált erősítők

A Peachtree Audio 2007-ben megjelent integrált erősítője alapjaiban megváltoztatta az erősítőkkel kapcsolatos vélekedéseket. A Decco néven ismert modell mérföldkő volt különleges kinézetével, alumínium előlapjával, egyszerű kezelő gombjaival, faborítású készülékházával, melyben A/B osztályú végerősítő, elektroncsöves előerősítő és USB bemenetes D/A konverter dolgozott, melynek segítségével a készülék képes volt közvetlenül a számítógépekhez csatlakozni. A Decco és a Nova erősítők a számítógépes zenelejátszás alapkövei voltak, melyek meghatározták a Peechtree Audio koncepcióját és irányvonalát.

A Peachtree az új Nova integrált erősítők megalkotásakor újragondolta eredeti elképzeléseit és egy magasabb szintre emelte megvalósításukat. A Nova 2 erősítők egyesítik mindazt, amit a számítógépes zenelejátszás területén vezető pozícióban ténykedő Peechtree tanult az elmúlt években, mindezt kiegészítve néhány új fejlesztéssel.

Végerősítő üzemmód

A Nova 150 erősítő Volume Control Bypass funkciója kiiktatja a hangerő gombot és végerősítő üzemmódba kapcsolja a készüléket. Ez a szolgáltatás akkor jöhet jól, ha az erősítőhöz csatlakoztatott forráskészüléknek saját hangerőszabályzója van.

Nova 150 – Az új generáció első tagja

Jellemzői:

 • ESS Reference 9018K2M Sabre DAC
 • 32 bit / 384 kHz PCM és 5.6MHz DSD (dupla-DSD) kompatibilitás
 • Új generációs ICE Power erősítő modulok – 150 W teljesítmény csatornánként
 • Aszinkron USB, koaxiális és 2 optikai bemenet
 • iOS csatlakozás Apple Lightning egységekhez a Peachtree saját DyNEC (Dinamikus Zajcsökkentő Áramkör) megoldásával
 • Phono (MM) bemenet
 • Home Theater Bypass üzemmód
 • Loop csatlakozási lehetőség külső elektroncsöves előerősítőkhöz, EQ-k és processzorok számára
 • Pre-Out kimenet előerősítő üzemmódban szubsugárzók számára
 • Diszkrét elemekből álló fejhallgató erősítő
 • Opcionális WiFi modul
 • Fényezett ébenfa vagy fekete zongoralakk külső borítás
 • Észak-amerikai gyártás

Kiemelkedő jellemzők

A Peachtree nagyon büszke a Nova 150 képességeire. Hatékony technológiai újításokkal, az új D/A konverterrel és modern végerősítő blokkjaival mindenféle zenei stílushoz tökéletesen illik, nagyszerűen használható hagyományos lemezjátszókhoz, vagy akár online zeneforrások hallgatásához is. A tervezők reményeit tökéletesen igazolták a sikeres meghallgatási tesztek és a nagyszerű mérési adatok. Az új Nova erősítők a Peachtree eddigi legjobb hangzást biztosító készülékei és ezt elégedett zenehallgatók népes tábora igazolja vissza.

Referencia DAC

A Nova150 központi egysége a legendás ES9018K2M SABRE32 Reference DAC, mely rengeteg jelformátumot képes kezelni 32bit/384kHz felbontású PCM és 5.2MHz DSD felbontásig. Hatalmas dinamika tartománya, hatékony jitter elnyomása és rendkívül alacsony zajszintje garantálja a magas hangminőséget.

Új generációs erősítő modulok

A legújabb ICE Power erősítő modulok 150 W teljesítmény biztosítanak csatornánként. Vezérlésükről az ICE Power szabadalmaztatott HCOM (Hybrid Controlled Oscillation Modulator) megoldása gondoskodik, magas teljesítményt, nagy sávszélességet, alacsony zajszintet és kiemelkedő stabilitást megcélozva. A HCOM a jelút több ponbtján is figyeli a kimenő jelet, így az erősítő modulok és a kimeneti szűrők után is, ezzel biztosítja a más D osztályú erősítőkhöz képest jóval alacsonyabb torzítást, a terheléstől függetlenül egyenletes átvitelt és a nagyon alacsony kimeneti impedanciát. Ez az új technológia rendkívül energikus, dinamikus, zajtalan és ami a legfontosabb, nagyon zenei hangzást produkál. A modulok meglepően kis mérete és magas hatásfoka lehetőséget adott az új Nova erősítők méretének csökkentésére, ami a nagy hőt termelő A/B osztályú erősítőknél elképzelhetetlen lenne. A Nova 150 erősítő 150 W teljesítményével mindenféle hangdobozt képes meghajtani 2,5 és 16 Ω terhelő impedancia között.

Nagyszerű előerősítő

Eltűntek az elektroncsövek? Igen! Az új Nova előerősítő fokozatnak már nincs rájuk szüksége.  A korábbi megoldások 95-100dB jel/zaj arányt tudtak, ami megegyezett más gyártók készülékeinek adataival. Gyengébb minőségű hangfelvételeknél 90 dB alá is csökkenhetett ez az érték, de a nagyszerű csöves hangzás általában kárpótolt minket. Az új előerősítők jel/zaj aránya 111 dB, ami a Nova erősítők árszintjén egyedülálló érték. A hallható különbség olyan nagy, mint ha egy vastag függönyt húznánk el a hangdobozok elől. A Peachtree azonban nem hagyott fel teljesen az elektroncsövek alkalmazásával, hamarosan elkészül egy új, önálló csöves előerősítő készülék saját tápegységgel, ami az új Nova erősítőkhöz is használható lesz.

A Nova 150 erősítő megerősített tápegysége és egyedi belső földelő rendszere bőven a hallható szint alá csökkentette a zajszintet, illetve nagymértékben növelte a dinamika tartományt és jel/zaj arányt. Tekerje fel a hangerőgombot maximális értékre, tegye a fülét a hangszórókhoz és élvezze a tökéletes csendet!

iOS bemenet – DyNEC (Dinamikus Zajcsökkentő Áramkör) iPhone/iPad készülékekhez

A Nova150 erősítő speciális USB bemenettel rendelkezik Apple Lightning készülékek digitális jelének fogadására. Egyszerűen csak dugd be az iPhone, vagy az iPad kábelét és élvezd a zenehallgatás új minőségi szintjét, amire az ESS SABRE32 Reference DAC és az új Nova erősítő együtt képes!

Köztudott, hogy az iPhone és az iPad is nagyon kényelmesen használható lejátszó eszköz, de sajnos rengeteg elektromos zajt termelnek. Komoly hangminőségről csak akkor beszélhetünk, ha ezt a zajt le tudjuk csökkenteni a High End készülékek szintjére. A Peachtree Audio az első gyártó, akinek ezt sikerült elérnie, minden más megoldás elvérzik a zajteszteken. Hatékony tápszűréssel és elektronikus leválasztással is komoly eredményeket értek el a Peachtree mérnökei, de az Apple készülékekbe épített Retina kijelzők rendkívül magas képfrissítési frekvenciája továbbra is jól hallható zajt produkál, főleg ha zenehallgatás közben a kijelzőhöz érünk. A Peachtree tisztában volt vele, hogy a felhasználók nagy része Apple készülékekkel szeretne zenét hallgatni, ezért mindenáron meg akarták oldani a problémát. A kitartó munka eredménye a DyNEC rendszer, ami a világ első hatékony megoldása az Apple készülékek tápegységéből és kijelzőjéből származó elektromos zajok megszüntetésére. A megtisztított digitális jelet az ESS SABRE32 Reference DAC aszinkron üzemmódban dolgozza fel, kizárva minden időzítési és ritmikai problémát, amit a magas jitter okozna. Ráadásul a fémházas távvezérlő képes az iPad és iPhone készülékeket is vezérelni zenehallgatás közben.

Egy régi történet új köntösben

A Nova 150 a mozgó mágneses hangszedők (MM) jelét is képes fogadni. Bizony, a számítógépes zenelejátszásra felesküdött cég készülékén phono bemenetet is találunk! Ráadásul bármilyen jelszintű MM hangszedővel használható külső phono erősítő nélkül is, ilyen egységre csak a nagyon kis jelszintet adó mozgó tekercses (MC) hangszedőkhöz van szükség. A Nova 150 saját phono erősítője kikapcsolható, így ezen a bemeneten a külső phono erősítők magasabb jele is bevezethető. Ez egy tökéletes Win-win helyzet!

Házimozi Bypass (HTB)

Ez a sokak által kért szolgáltatás is bekerült a Nova 150 erősítőbe! A HTB funkcióval az új Peachtree erősítőket könnyedén használhatjuk sokcsatornás házimozi rendszerekben a frontsugárzók hajtására. Ilyenkor a házimozi processzorok, receiverek kimenő jelét a Nova 150 végerősítő fokozata dolgozza fel és küldi a frontsugárzók felé, jóval tisztább és erőteljesebb hangzást biztosítva, mint amilyent egy szokványos házimozi erősítővel kapnánk. Ráadásul ebben az üzemmódban a házimozi erősítő megszabadul a frontsugárzók meghajtásától, tehát minden erejét a center és háttérsugárzók kiszolgálására fordíthatja, ami tovább javítja a rendszer hangzását. A HTB bemenet bármilyen analóg jel fogadására alkalmas, így nem csak házimozi rendszerekben használható.

LOOP – Kössük be!

A Nova 150 egy nagyon praktikus LOOP lehetőséget is kínál. Külső készülékeket, pl. csöves előerősítőt, equalizert, vagy processzort köthetünk be a Nova elő- és végfokozata közé. A távvezérlő LOOP gombjával ki/be kapcsolhatjuk a külső készülék hatását. Szeretne szobakorrektort, hangszínszabályzót, DSP-t használni? Ez mostantól nem gond a Nova 150 erősítővel. Kösse be a processzort a LOOP csatlakozásokba és a hasonlítsa össze a hangzást!

Végerősítő üzemmód

A Nova 150 erősítő Volume Control Bypass funkciója kiiktatja a hangerő gombot és végerősítő üzemmódba kapcsolja a készüléket. Ez a szolgáltatás akkor jöhet jól, ha az erősítőhöz csatlakoztatott forráskészüléknek saját hangerőszabályzója van.

Optikai, Coax és USB bemenetek

A Nova 150 az összes szokványos digitális audio bemenettel rendelkezik. Aszinkron USB számítógépek csatlakoztatásához maximum 32bit/384 kHz PCM és 5.6MHz DSD (dupla-DSD) felbontásig, egy koaxiális S/PDIF és két optikai bemenet maximum 24bit/192kHz felbontású jelek fogadására.

Analóg fejhallgató erősítő

A fejhallgatós zenehallgatás kedvelői imádni fogják a Nova 150 új tervezésű, kis impedanciás erősítőjét, amely könnyedén és élvezetesen meghajt bármilyen fejhallgatót. Az egység nagyszerű jel/zaj aránya a legkényesebb hallgatóságot is kielégíti. Fejhallgató csatlakoztatásakor a hangszórók és az előerősítő kimenetek automatikusan elnémulnak, a hangerőgomb pedig a fejhallgató hangerejét szabályozza. Amint kihúzzuk a fejhallgatókábelt, az erősítő minden funkciója visszaáll korábbi állapotába.

Opcionális WiFi egység

Az új Nova erősítőket kérheted belső WiFi modullal is, melynek segítségével rengeteg forráskészülék jelét képesek fogadni kábel nélkül is: PC-k, iDevice, Apple TV (3. generáció), SONOS Connect, Google Chromecast Audio, stb.

Élvonalbeli tervezés

Az új Nova erősítők tervezésekor a Peachtree egyszerű, de komoly célokat tűzött ki: felsőszintű hangminőség, több bemenet, nagyobb rugalmasság, kábel nélküli összeköttetés, kisebb méret, változatlan eladási ár. Az összes célkitűzés sikeres teljesítésével megszületett a 2. generációs Nova készülék család, a Peachtree eddigi legjobb integrált erősítői.

Észak-amerikai gyártás

A Nova erősítők tervezése és gyártása is Észak-Amerikában történik. Az áramkörök összeszerelése, tesztelése, ellenőrzése az ISO 9001 és 13485 szabványok előírásainak megfelelően történik Kanadában. Az összeszerelés már a Peachtree Washington államban, Bellevue városban üzemelő gyárában történik, ahol az előre gyártott egységeket beszerelik a faborítású készülékházakba és az erősítők átesnek a végső ellenőrzésen is. Ennek a gyártási folyamatnak a bevezetése a Peachtree történetének egyik legnagyobb állomása volt és nagyon büszkék rá, hogy a Nova 150 erősítő tejes mértékben Észak-amerikai termék.

Hangsugárzó kimenet  
Terhelő impedancia (hangsugárzó)) 2,5 – 16 Ω
Kimenő teljesítmény ( 8 Ω | 4 Ω, <1 % THD+N, AES17) 150 | 250 W
Dinamika tartomány (A-súlyozás) 105 dB
Damping Factor (1 kHz, 8 Ω | 4 Ω) 700 | 350
Frekvenciaátvitel (20 – 20k Hz) < +/- 0,1 dB
Intermodulációs torzítás >80 dB
Teljes harmonikus torzítás (AES17, 1 kHz, 4 Ω) 0,008 %
Csatornák közötti áthallás (1 kHz, 8 Ω) >90 dB
Előerősítő kimenet
Kimeneti jelszint (átlagérték) 3,8 V
Kimeneti impedancia 100 Ω
Jel/zaj arány (Analóg | Digitális bemeneteken, súlyozás nélkül) 111 dB | 105 dB
Csatornák közötti áthallás (1kHz) > 120 dB
Frekvenciaátvitel (Analóg | Digitális bemeneteken, 8Hz-20kHz) < 0,1 dB | < 0,5 dB
Teljes harmonikus torzítás 0.003 % (2 Vrms, 1 kHz, súlyozás nélkül)
Fejhallgató kiemenet
Kimeneti teljesítmény (32 Ω terhelés, rms | csúcsérték) 755 mW | 1660 mW
Kimeneti teljesítmény (300 Ω terhelés, rms | csúcsérték) 130 mW | 275 mW
Kimeneti teljesítmény (600 Ω terhelés, rms | csúcsérték) 64 mW | 135 mW
Kimeneti impedancia 1 Ω
Jel/zaj arány (Analóg | Digitális bemenet, súlyozás nélkül) 107 dB | 106 dB
Dinamika tartomány (Analóg | Digitális bemenet, súlyozás nélkül) 107 dB | 100 dB
Csatornák közötti áthallás (1kHz) >120 dB
Frekvenciaátvitel (Digitális bemenet, 8 Hz – 20 kHz) <0,5 dB
Frekvenciaátvitel (Analóg bemenet, 8 Hz – 100 kHz) <0,1 dB
Teljes harmonikus torzítás 0,003 % (2 Vrms, 1 kHz, súlyozás nélkül)
COAX és optikai bemenetek
Formátumok 16 – 24 bit, 44,1 – 192 kHz PCM
USB bemenet
Jelformátumok PCM és DSD
PCM és DSD felbontások 16 – 32 bit, 44,1 – 384 kHz PCM
2,8224 – 5,6448 MHz DSD
AUX bemenet
Maximális jelszint (rms | csúcsérték) 3,5 V | 10 V
Bemeneti impedancia 100 kΩ
PHONO bemenet
Maximális jelszint (rms | csúcsérték) 120 mV
Bemeneti impedancia 47 kΩ
RIAA EQ dübörgésszűrő nélkül
LOOP ki- és bemenet
Maximális jelszint (rms | csúcsérték) 3,5 V | 10 V
Impedancia (bemenet | kimenet) 100 kΩ | 100 Ω
Tápellátás
Hálózati bemenet 100 – 240 VAC, 50/60 Hz
Maximális teljesítmény felvétel 400 W
Teljesítmény felvétel bekapcsolt állapotban, üresjáratban 15 W
Teljesítmény felvétel kikapcsolat (standby) üzemmódban <0,5 W
Biztosíték 100 – 120 VAC: 6,3 A / 250 V

220 – 240 VAC: 3,15 A / 250 V

Kapcsolódó termékek:

hifi erősítő, deepblue2

Deepblue2

hifi erősítő

SonaDAC

nova300

Nova300

Bármilyen kérdésével forduljon hozzánk bizalommal: +36-20-9220-620

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás